מתלבטים איזה קורס מתאים לכם?
השאירו פרטים ונעזור לכם להחליט!
אסף שני - מרצה לגישור במכללה להשגים
המשפט "שום דבר לא משתנה אם שום דבר לא משתנה" (צריך לקרוא אותו איזה פעמיים – שלוש כדי לראות שלא מדובר בטעות בניסוח אלא להבין את המסר החכם שהוא מעביר" אומר שאם לא נעשה משהו באופן שונה, שום דבר לא ישתנה. (לא ברור אגב מי אמר אותו. ראיתי ברשת שמייחסים את המשפט, או ורסיות שלו, לטוני רובינס, אלברט איינשטיין ועוד הרבה אנשים פחות מוכרים...).
נניח שגדלה לכם איזו כרס קטנה... משהו שכונתי, גבעה קלה לא מעבר ובכ"ז זה מבאס אתכם... אתם מתבוננים במראה (ולמרות שזה ממש לא גורם לכם להרגיש טוב יותר, אתם מתעקשים לעמוד בפרופיל מול כדי לאמוד את ממדי "האסון"...) מקוננים באוזני בן/בת הזוג, משתפים חברים כש.. ברור ששום דבר לא ישתנה אם לא תאכלו פחות ו/או תגבירו את עצימות הפעילות הגופנית שלכם (ואגב, להוריד את "שומן בטני" זו המצאה של אנשים שמנסים למכור לכם חלומות לא אמיתיים...).
אותו הדבר קורה כשיש לכם קונפליקט עם מישהו/י. כשהמצב לא משהו וחבורתו, אנחנו מוצאים את עצמנו מתבאסים על המצב, תולים את האחריות לבלאגן, איך לא, בצד השני וכמובן אוספים לנו אנשים שמצדדים בנקודת המבט שלנו ושרים ביחד במקהלה "הצד השני לא בסדר! כש... שום דבר לא ישתנה אם לא תנהלו את הקונפליקט באופן שונה.
ניהול הקונפליקט באופן שונה אומר פעולות שונות הן ברמה הטאקטית והן ברמה האסטרטגית. ברמה הטאקטית – הנקודתית – פירושו לחדול מדינמיקה ה"אני מאשים" – כשהצד השני מאשים אתכם, אתם יכולים לבחור בלענות לו בחזרה (ואז שום דבר לא ישתנה כי הוא יענה לכם ואתם לו ועוד ועוד ועוד...) או שאתם יכולים לבחור שלא לענות לו (במקרה הטוב) או לענות לו באופן חכם שישנה את השיח ביניכם (במקרה העוד יותר טוב). ברמה האסטרטגית, לעשות משהו שונה אומר למשל ליזום מהלך כדי למנוע קונפליקט ידוע מראש. למשל... פסח נראה באופק ובלא מעט בתים סוגיית ה"איפה עושים את החג" היא סוגיה נפיצה. שינוי באופן ניהול הקונפליקטים שלכם ברמה האסטרטגית, עשיית דברים אחרת כדי שדברים ישתנו, עשויה להיות יזימת שיחה עם בן/בת הזוג כדי לגבש פתרון לפני שהבלאגן מתחיל. מתי נח בנה את התיבה? לפני המבול, לא כשירד גשם אלא לפני שהגשם התחיל.
אגב, יש שיגידו שלכך התכוון ישו בדרשה שלו לעניין "לתת את הלחי השנייה" – לא, ישו לא התכוון ל-"תן לי עוד אחת בבקשה" (למי מכם שראה את "בית החיות" עם ג'ון בלושי שיצא ב-1978) אלא ליכולת לשנות את התבנית של "עוד מאותו הדבר" – לעשות משהו שונה כדי שהמצב ישתנה.
אז למה אנשים מעדיפים לעשות פוזות מול המראה או ללכלך על הצד השני לקונפליקט במקום לשנות כדי שדברים ישתנו? יש לכך הרבה סיבות: הצורך האנושי להיות צודק, האנרגיה הנדרשת כדי לשנות, פחד בכלל ומשינוי בפרט, אמונות וחסמים עצמיים... הרשימה עוד ארוכה ולא מעודדת בכלל...
אז, בפעם הבאה שאתם נמצאים במצב שלא נעים לכם, זכרו, אם אתם לא תשנו, שום דבר לא ישתנה. כן, לקיחת אחריות זה כל הסיפור.
אסף שני - גישור עסקי וארגוני, הדרכה, ייעוץ